van buiten anders, van binnen een

Inspiratie

 

Mensen die positieve initiatieven nemen, maar ook filmpjes kunnen mij inspireren. Daarom op deze pagina een aantal links die mij raken.

 

Wat de wereld nu nodig heeft

Al jaren bevinden we ons in een tijd van grote transformatie. Steeds meer mensen hebben het moeilijk.

De natuur is ernstig vervuild en als we willen dat de kinderen van deze wereld een betere toekomst tegemoet kunnen zien dan zullen we toch het roer om moeten gooien. Er is nog veel meer bewustwording nodig en vooral ook de bereidheid daarnaar te handelen. Want als opgedane inzichten geen handen en voeten krijgen dan heeft het weinig zin.
Een andere positieve wereld is beslist mogelijk als we maar met genoeg mensen zijn!
Te veel mensen hebben nog een afwachtende houding. Een liefdevollere wereld komt er echter niet vanzelf.
In deze maatschappij staat het individualisme nog te veel voorop, terwijl naastenliefde en een luisterend oor soms al veel kan betekenen voor iemand. Kijk daarom niet weg als mensen het moeilijk hebben. Veel liefdevolle en bewuste mensen kunnen wel degelijk het verschil maken op deze wereld.
Doet U Mee?

 

 

witte-tover-pag

 

Natuur

Als er iets belangrijk is in deze tijd dan is het de liefde voor de natuur. Helaas wordt de natuur ernstig bedreigd. Daarom hier een stukje daarover.

De mens is het enige wezen dat zijn eigen nest vervuild.

Stemt toch wel tot nadenken over het gedrag van de mens! Per jaar gooien we 60 miljard ton aan plastic weg. Plastic kunnen we niet blijven recyclen. Door telkens opnieuw te recyclen wordt de kwaliteit minder en komt het uiteindelijk als een blijvend belastend product in het ecosysteem terecht. In Alaska worden dode vogels gevonden met hun maag vol onverteerbaar plastic. Het sterftecijfer van jonge pinguïns op de stranden van Zuid-Afrika ligt heel hoog vanwege plastic in zee.
Voor schildpadden lijkt een plastic zakje op een kwal. Ze slikken het in en kunnen het niet uitspuwen. Ze sterven de hongersdood. Laten we dit een positieve wending geven door het gebruik van plastic zo veel mogelijk te beperken. Ik hoop dat dit filmpje daartoe kan aanzetten.

 

Citaat

Liefde en mededogen zijn noodzakelijk, geen luxe. Zonder deze twee kan de mensheid niet voortbestaan.                                                                     De Dalai Lama

 

 

Petities

– Een actie die wijst op de risico’s van electrosmog.

– Steun de bedreigde Awa stam om hun bossen te behouden. Lees meer…>>

 

Filmpjes

– Een hartverwarmend filmpje van een poppenspeler.

– The great bell chant, een prachtig filmpje van Thich Nhat Hanh.

– Klein vogeltje wil bij de band, klik hier.

 

 

copyright © 2013. All Rights Reserved.